Bygdens Mat

Riktig mat på riktiga råvaror från svenska bönder och fiskare

Fläskpannkaka

Publicerad 2014-03-23 12:33:12 i , Fläsk,

 
Fläskpannkaka är en älskad maträtt som funnits i alla tider och inte får glömmas bort.
Lätt att tillaga och passar vid alla tillfällen.
 
På utflykten, i matlådan med lite rivna morötter, som mellanmål.
Man kan variera i det oändliga. Byt ut fläsket mot äppleskivor brynta med socker och kanel. Blanda bär i smeten  före gräddningen.
 
Det här behöver du:
4 ägg 
1 liter mjölk
5 dl vetemjöl
nypa salt
250 gram rimmat sidfläsk brynt i små tärningar
 
Sätt ugnen på 225 grader
 
Vispa ihop äggen med hälften av mjölken
Tillsätt mjöl och salt vispa smeten slät och klimpfri.
Blanda i resten av mjölken och låt smeten svälla en stund.
Smörj en långpanna och häll i smeten
Strö över fläskbitarna
Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stelnat och fått vacker färg
ungefär 20-30 minuter.
Skär i bitar och servera med lingonsylt. Eller med glass till äpplevarianten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela