Bygdens Mat

Riktig mat på riktiga råvaror från svenska bönder och fiskare

Äpplesnittar

Publicerad 2014-03-23 12:04:53 i , Bakat,

 
 

Gör en mördeg:

5 dl vetemjöl,

1 1/2 dl strösocker.

100 g smör,

1 tsk bakpulver 

3 msk mjölk.

Kyl och kavla ut på bakpappersklädd plåt.

Gör en fyllning:

250 g keso,

1 dl strösocker,

1 ägg,

75 g smör

1 tsk vaniljsocker

150 g fintärnat åpple,

3 tsk kanel .

Rör ihop till en jämn smet och bred över mördegen.

Strössla ev. på lite hackade nötter eller mandel.

Grädda i 225 graders ugn

Skär i i snibbar

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela