Bygdens Mat

Riktig mat på riktiga råvaror från svenska bönder och fiskare

Fläskpannkaka

Publicerad 2014-04-12 17:54:35 i Allmänt,

Fläskpannkaka är en räddare i nöden. På utflykten, i matlådan med lite rivna moröter, som mellanmål. man kan variera i det oändliga. Byt ut fläsket mot äppleskivor brynta med socker och kanel. Blanda bär i smeten före gräddningen. Det här behöver du: 4 ägg 1 liter mjölk 5 dl vetemjöl nypa salt 250 gram rimmat sidfläsk brynt i små tärningar Sätt ugnen på 225 grader Vispa ihop äggen med hälften av mjölken Tillsätt mjöl och salt vispa smeten slät och klimpfri. Blanda i resten av mjölken och låt smeten svälla en stund. Smörj en långpanna och häll i smeten Strö över fläskbitarna Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stelnat och fått vacker färg ungefär 20-30 minuter. Skär i bitar och servera med lingonsylt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela