Fläskpannkaka
Fläskpannkaka är en räddare i nöden. På utflykten, i matlådan med lite rivna moröter, som mellanmål.
man kan variera i det oändliga. Byt ut fläsket mot äppleskivor brynta med socker och kanel. Blanda bär i smeten före gräddningen.
Det här behöver du:
4 ägg
1 liter mjölk
5 dl vetemjöl
nypa salt
250 gram rimmat sidfläsk brynt i små tärningar
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa ihop äggen med hälften av mjölken
Tillsätt mjöl och salt vispa smeten slät och klimpfri.
Blanda i resten av mjölken och låt smeten svälla en stund.
Smörj en långpanna och häll i smeten
Strö över fläskbitarna
Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stelnat och fått vacker färg
ungefär 20-30 minuter.
Skär i bitar och servera med lingonsylt

